NieuwsFlat Track 125

Flat Track 125

De nieuwe Flat Track 125 is een eerbetoon is aan de races op onverharde ovalen waar de beste rijders van alle disciplines streden voor het die hoogste podiumplaats. De Flat Track 125 maakt gebruik van de krachtige vloeistofgekoelde Piaggio motor met DOHC cilinderkop en 4 kleppen met een vermogen van 13,6 pk.

De motor is voorzien van een opvallende uiterlijk dat is geïnspireerd op de Flat Track-motoren die halverwege de vorige eeuw populair werden bij Amerikaanse coureurs, die reden op ovale onverharde circuits waar de vaardigheid van de coureur op de proef werd gesteld door spectaculair door de bochten te driften. Vandaar de nummerplaten aan de zij- en voorkant, waarvan een groot oppervlak kon gevrijwaard blijven door de omvang van de koplamp te minimaliseren dankzij het gebruik van LED-verlichtingstechnologie. Een ander kenmerkend detail van dit model is het afdekkapje van het passagierszadel, dat eenvoudig kan worden verwijderd door vier schroeven los te maken.

De 19 inch velgen zijn gespaakt en voorzien van echte Dirt/Flat Track-banden, zodat de Flat Track zowel kan worden gebruikt voor alledaagse ritten in de stad als voor een onverhard uitstapje.

Een ander kenmerk waardoor de FB Mondial Flat Track zich onderscheidt, is het zeer complete TFT-instrumentenpaneel met twee weergave-opties: "Classic" met de snelheidsmeter in het midden, omringd door een digitale rondeteller met de indicator voor de gekozen versnelling en de koelvloeistof- en brandstoftemperatuur concentrisch aan de buitenkant, en "Racing" met de snelheidsmeter en de rondeteller met de horizontale werkingsband. Bovendien heeft het TFT-scherm een schemeringssensor die beide displays omkeert wanneer het buitenlicht zwak is (in tunnels of 's nachts rijden).

┬ę Wowart